Mänsklig jukebox

Jag är nyss hemkommen från ännu en dansträning. Den här gången stod ”fri dans” på programmet. När vi lade schemat för terminen minns jag att jag tänkte ”bra, fri dans, då kan man spela vad som helst”. Men ju närmare kvällen kom, desto mer ändrades min inställning till ”hjälp, fri dans, nu måste man ju kunna spela vad som helst”.

Tanken med de fria dansträningarna är att repetera det man dansat under terminen och kanske få med några gamla favoriter. Som spelman har man alltså ingen aning om hur kvällen ska sluta. Jag bet ihop, packade ned tjocka pärmen och hoppades på det bästa.

Det fungerade hyfsat, som tur var blev jag inte ensam spelman utan fick sällskap och hjälp. Tillsammans kunde vi hitta låtar till nästan alla önskemål. Att sitta som mänsklig jukebox kanske inte är det optimala, men så länge man lägger förväntningarna på rätt nivå kan det vara ganska roligt.

Det här inlägget postades i spelafela. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s