Repetition – ett av mina mål

Att ha mål tror jag de flesta är överens om är bra när man vill komma någonstans. Annars har man ju inte någonstans att komma till.

Jag har börjat fundera över mina fiolmål den senaste tiden. Mitt fiolspel har ju kanske inte direkt stått still, men helt klart rört sig väldigt långsamt framåt en längre tid. Fullt naturligt när man får barn och så, men nu är det dags att ta itu med det!

Ett mål som kanske mer påminner om en riktning är förstås att lära sig fler låtar. Dit kommer man ju aldrig fram, det finns alltid fler låtar att spela. Men i jakten på nya låtar kan det bli så att man glömmer de gamla. Därför är ett av mina viktigare mål just nu att komma ihåg de gamla låtarna.

Irländskt har varit mitt huvudfokus ända sedan jag började spela. Därför har jag en fil på datorn som jag försöker hålla uppdaterad med de irländska låtar jag spelar (i ABC-format). Den synkas då och då till Tunebook i min iPhone. Den listan plockar jag fram ibland när jag spelar, så letar jag rätt på någon låt jag inte spelat på länge och repeterar den.

Det känns paradoxalt nog som att ju fler låtar man har färska i minnet, desto lättare är det att lära sig nya låtar. Så inte nog med att man håller de gamla låtarna vid liv, man gör det lättare att streta på i riktningen nya låtar också!

Sedan har jag förstås massa små mer specifika teknikmål och de är viktiga på sitt sätt. Man måste ha mål som man kan nå inom en överskådlig framtid, annars ledsnar man. Exempel på sådana mål får jag återkomma till.

Vad har du för mål med ditt spel?

Det här inlägget postades i spelafela. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Repetition – ett av mina mål

  1. Ping: Ett mer organiserat liv? | spela fela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s