Måndagscitat

They might not understand the folk scene as such, but I think that it’s a myth that classical musicians are snobby about folk – I’ve never seen evidence of it.
— Joe Broughton, FiddleOn #30

Jag tycker nog att det kan finnas lite tråkig inställning till folkmusik bland en del som är mer klassiskt skolade, men det finns å andra sidan minst lika mycket tråkig inställning till klassisk skolning bland folkmusiker… Vad tycker du?

Det här inlägget postades i spelafela. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagscitat

  1. Susanne skriver:

    Jag tycker många verkar vara intresserade av folkmusik, däremot tycker jag det verkar som många spelar lite trad för att det är ”fint” att kunna lite, inte av något intresse för musiken i sig. Kanske bara mitt intryck, jag vet inte. Det jag alltid tycker är synd med klassiskt skolade som spelar folkmusik är att de sällan tar sig tid att få en känsla för musiken och hur den ska spelas, det blir liksom folkmusik som spelas som klassisk musik. Men det jag har mer emot klassiskt skolade är attityden att det är bara klassisk skolning som är det enda rätta och om du inte håller stråken exakt så faller du död ner, och nåde den som lär sig utan lärare, eller åtminstone utan klassiskt skolad lärare. Och attityden finns fortfarande att fiol är så svårt att det bara är till för extra högt stående varelser… medan jag hävdar att alla kan lära sig bara man vill, och inget är rätt eller fel bara det funkar. Finns ju tusen bevis på folk som enligt den klassiska skolan har helt fel teknik men som spelar musik så man får ståpäls.

  2. pontusadefjord skriver:

    Ja, den attityden är tråkig, oavsett vilket håll den kommer från 🙂

    Intressant tanke där med att man spelar några låtar för att det är ”fint att kunna”, men aldrig liksom dyker ned på djupet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s