Storfelan och lillfelan

Just nu pågår en inre kamp hos mig. De senaste veckorna har jag lagt allt tid på kontrabasen och nästan ingen på fiolen. Eller, all tid är väl att ta i, den tid som blir över till att spela med två små barn är närmare sanningen. Inte för att jag är missnöjd – barnen är det bästa som hänt mig och om några år spelar vi nog tillsammans.

Men har man lite tid är det lätt att bli stressad. Man vill få ut så mycket som möjligt och det är svårt nog att hinna med ett instrument. Jag borde försöka slappna av antar jag. Inte ha så bråttom och låta saker ta sin tid. Men man vill ju hela tiden framåt, bli bättre, utvecklas.

Det är bara inse att olika perioder i livet ser olika ut. Snart har jag nog tid att öva massor igen. Nu får jag släppa prestationsångesten och koncentrera mig på att ha roligt – med barnen!

Det här inlägget postades i spelafela. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s