Ny hipsterlaptop

I dag skaffade jag en ”ny” skrivmaskin. Jag har haft en Remington från 50-talet som jag knackat lite på men den kändes lite stor och klumpig. Nu har jag en Hermes Featherweight från 30-talet som är allt annat än stor och klumpig. Tyvärr är den kanske lite väl spartansk och trots min ganska genomgående rengöring är den fortfarande lite trög. Antagligen behöver den bara få jobba lite så blir blir den medgörlig.

Hipster laptop

Precis som med fotoprylar försöker jag undvika att samla. Jag gillar inte när prylar som borde användas ligger oanvända så Remingtonen är redan såld. Förhoppningsvis till någon som tänker skriva på den, men det kan man aldrig veta.

Herr Hermes ska få lite motion de kommande dagarna och vad jag gör med honom beror på hur han reagerar på det. Att mata fram till nästa rad utan spak är inte så farligt som jag trodde att det skulle vara och tabbfunktion klarar man sig ju utan. Men kanske kommer man att sakna ett utropstecken ibland…

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Ny hipsterlaptop

  1. Birgitta skriver:

    Utropstecken? Finns det inte en punkt och en apostrof att kombinera?

  2. Petter skriver:

    Hahaha… Nu spelar du i samma liga som Ulf Lundell och de där ”riktiga” författarna som inte använder moderna saker som datorer. Riktig kultur skrivs på skrivmaskiner av människor som är missförstådda och fått lida. 😀
    Visste du att den sista fabriken för skrivmaskiner har lagt ner produktionen? Det var en indisk fabrik. Teknik är kul och lite lustigt är det att det som en gång var högteknologi nu är helt föråldrat. Inte oanvändbart men omsprunget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s