Begränsningar

Begränsningar är bra, så länge man får bestämma dem själv. Då kan man kalla det att sätta upp ramar och det låter ju mycket bättre.

Jag är ganska förtjust i begränsningar, inser jag. När jag fotar använder jag en gammal mätsökarkamera, med en filmrulle som inte ens rymmer 40 bilder och sedan häromdagen ett enda objektiv. Långt ifrån mångsidigt, men den gör allt jag vill.

När jag fiskar ska det flugfiskas med mitt bambuspö, klass fem. Helst torrfluga. Långt ifrån mångsidigt, men det är precis vad jag vill.

Musiken är kanske det område som är mest ”gränslöst”, men även där innebär val av instrument, repertoar osv vissa begränsningar. Även den friaste improvisation innehåller en del gränsdragningar. Det är ju inget konstigt, det är så världen funkar. Men tänk om man kunde ta tillvara på de begränsningar som vardagen erbjuder på samma sätt som de man sätter upp själv…

Det här inlägget postades i spelafela. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s