Pimpad flugväst

Jag har funderat lite på om det ska bli västen eller midjeväskan till fiskesäsongen. Midjeväska är egentligen det smidigaste, allt man behöver ryms utan problem och det är lättare att ha ryggsäck för mat, kaffe och sådant. Men väst är lite charmigt, det känns historiskt på något vis – även om det är en relativt ny uppfinning. Dessutom har jag ju designat och sytt den själv, bara det väger rätt tungt.

Häromdagen fick jag ett par nya tygmärken med posten, ett från Flugfiske i Norden och ett från Älvräddarna. Det gjorde att västens vågskål blev ännu lite tyngre och just nu ligger flugaskar och verktyg inpackade i den.

Flugaskarna är rensade och sorterade, det som tidigare krävde sju askar ligger nu i fyra askar och en stor glasburk (som inte kommer att få följa med på fiske). Verktyg och prylar har jag det mesta sedan länge, men jag har funderat på att skaffa något för att torka blöta torrflugor med.

I stället för att köpa något dyrt blev det DIY-varianten med syntetiskt sämskskinn från Biltema. Mellan ett par läderbitar blev det riktigt snyggt!

Untitled

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Pimpad flugväst

  1. Petter skriver:

    Klart det ska vara väst. Det är både klassiskt och ser mer proffsigt ut. Midjeväska har väl bara turister. Funkar ju finfint med sandaler och sockar. 😀
    Jag är ingen fiskare men har polare som har en nästan religiös inställning till att dra upp firrar. har faktiskt aldrig fastnat för fiske även om jag provat några gånger. Jag gillar naturen men föredrar skogen, bergknallar och havet men fiske lämar jag till andra.

    Det löser sig nog med antingen väst eller midjeväska. Det viktigaste är ju att man trivs och har kul. Livet är för kort för att slösas bort på tråkihga saker. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s