Folkmusikgalan 2013

I lördags var det dags för Väsens folkmusikgala i Uppsala Konsert och Kongress. Vi hade köpt biljetter redan när de släpptes eftersom jag visste att Martin Hayes och Dennis Cahill skulle gästa. Duon inledde hela konserten med två fantastiska set, det andra var helt magiskt och jag stornjöt av att lyssna och titta på en så otroligt skicklig fiolspelare.

Hayes har ett brett register med uttryck och kan verkligen få en låt att räcka hur länge som helst. Kompet från Cahill är också varierat, från drömskt plinkande till taktfast chunk-chunk. Tyvärr kompade han bara och fick aldrig riktigt tillfälle att visa hur vass han är på att spela melodier. Men deras samspel är helt otroligt, jag undrar hur många timmar de spelat tillsammans?

Sedan fortsatte Väsen som alltid är bra, personliga och intima på något sätt. Det blev förstås några låtar tillsammans, medaljutdelning (!) och sedan kom Márta Sebestyén med band från Ungern och bjöd på massor av härlig musik och sång. Det hela avslutades med ett jätteset där alla spelade.

Kvällen bjöd inte på några jättestora överraskningar egentligen, men allt var väldigt väldigt bra. Var du inte där missade du något, helt klart!

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s