Vitamininjektion

Lördagen blev en riktig vitamininjektion för mitt fiolspel känns det som. Eller, fredagskvällen och lördagen om man ska vara noga. Workshopen jag var på började ju då, ett tretimmarspass med Siobhan Peoples, och fortsatte tre timmar med Murty Ryan på lördag morgon/förmiddag.

Det kändes skönt att ha fått lite snurr på spelandet redan innan, eftersom jag jammat med dragspelaren i veckan var jag i ovanligt bra form för att vara mig nuförtiden och det känns som att jag kunde ta till mig workshopen ordentligt. Det blev en bunt nya låtar, en hel del småtips men framför allt massor av inspiration.

Lördagens konserter var förstås också inspirerande. Guidewires som skulle spelat kom inte, deras flyg hade fastnat i oväder så det var bara Sylvain Barou som lyckats ta sig till Uppsala med sin flöjt och säckpipa. Men han spelade ändå, tillsammans med Siobhan och Murty samt Paddy Glackin och Dónal Lunny som gjort en konsert tidigare på eftermiddagen. Underbart skön sessionstämning på scenen när de presenterade låtar med ”nu ska vi spela tre reels, en i G och två i D”. 🙂

Altan avslutade kvällens konserter. Lite träiga skämt mellan låtarna kanske men det tar jag gärna när musiken är så bra.

Men kvällen var inte slut där, det fortsatte med sessions i restaurangen – som tyvärr har lite för bra akustik, flera sessions på olika ställen i lokalen blev väl rörigt.

Själv sessionspelade jag inget alls. Mest för att jag ville passa på att umgås med min fru när vi hade barnvakt (jag hade ju redan fått spela rätt många timmar på workshop) men också för att jag inte är så förtjust i stora sessions. En artonde fiol tillför liksom inget. Då blir det bara spelmanslag (vilket inte behöver vara fel, men det är ingen session).

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s