Ny kamera!

DSCF0325

Under sommaren har jag gjort mig av med (så gott som) alla analoga fotoprylar. Jag har inte tid att stå i mörkrummet längre och att köra halvanalogt (fota och framkalla film för att sedan bara scanna) känns inte alls intressant. Hela grejen med att fota analogt är ju att få göra riktiga kopior.

Men att fota med digitala systemkameran har känts så otroligt klumpigt och konstigt jämfört med M4an. Mätsökarkamera är något helt annat och jag ville ha något liknande. En digital Leica är långt utanför min budget men i helgen köpte jag en begagnad Fuji X-Pro 1. Den har visat sig vara precis vad jag ville ha, känslan att fota med den kommer riktigt nära Leican och när jag ställer den på svartvitt med gulfilter och något ökad kontrast behöver jag inte ens redigera filerna i datorn, nästan alla blir precis som jag vill ha dem direkt i kameran. Den här bilden fick bara lite extra vinjettering i Aperture.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s