Pheasant tail (5/53)

Den här veckan blev det lite mer flugbindning. Och en bild i färg! Frank Sawyers Pheasant tail nymph är en fluga i min smak – lätt att binda, okomplicerad men mångsidig i sin enkelhet. I originalet ingår bara fasanstjärt och koppartråd, jag brukar fuska med att använda bindtråd också. Det här är inte flugor som ska sättas upp på väggen och beundras, de vill ut och fiska.

5/53

För att komma tillräckligt nära (det är flugor i storlekarna 14 och 16, ganska små) har jag använt en fuji-pentax-adapter och ett pentaxobjektiv (50/1.7) med mellanring. Billigt makroalternativ som jag ska testa mer på X-Pron, men med stativ nästa gång.

Förr fotade jag alltid RAW när det var digitalt, numera kör jag så gott som alltid JPEG och tar bilderna direkt ur kameran, oftast inställd på svartvitt. Den här tog jag i ett av färglägena och redigerade lite smått i telefonen (lite färgbalans och kontrast) innan jag laddade upp den till Flickr.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s