Ny (begagnad) dator!

För första gången på väldigt länge har jag köpt ny dator. Eller snarare begagnad, för helt ny är den inte. Min Macbook Pro snurrar fortfarande på riktigt bra, trots många år på nacken. Den har fått lite uppgraderingar längs vägen förstås. Men eftersom vi inte har någon TV hemma används den ganska mycket till SVT Play och Netflix.

Vid sidan om den har jag haft en gammal netbook som jag kört olika Linuxvarianter på. Den har varit ganska trött men fungerat till att surfa, läsa e-post, skriva lite och faktiskt scanna negativ med. Redigera bilder på den var ingen höjdare, men jag var inte så intresserad av att göra bra digitala filer av mina negativ. Det var mer som förhandsgranskning inför mörkrumsarbetet.

Nu har jag iaf lagt vantarna på en Thinkpad T430. Det första jag gjorde var att rensa ut Windows 7 som låg på den och stoppa in Arch Linux i stället. Efter att ha flyttat över det viktiga från netbooken känns det som hemma och jag njuter av att återupptäcka massa saker. Kanske ska jag skriva alla mina plugguppgifter med LaTeX? Kanske blir det något av Emacs-hacket abc-mode.el jag meckade med för länge sedan? Kanske åstadkommer vi storverk tillsammans…

Det här inlägget postades i spelafela. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s