Påskaltare (15/53)

I dag var det ortodoxt påskdagsfirande i Salabackekyrkan, Uppsala. Jag läser just nu Religionsvetenskap A och i delkurs 4 ingår ett moment där vi ska göra studiebesök på gudstjänst i något kristet samfund vi inte besökt tidigare. Därför passade jag på att gå dit, eftersom jag länge tänkt att det skulle vara intressant att vara med på en ortodox gudstjänst och jag bor väldigt nära Salabackekyrkan.

Det var ganska svårt att hänga med eftersom jag inte förstod något av språket, men ganska häftigt ändå. Församlingen var väldigt passiv, liturgin reciterades/sjöngs av prästen och en liten kör på tre personer. När prästen sade ”Kristus är uppstånden” och hela församlingen som en röst svarade ”Ja, han är sannerligen uppstånden” blev jag först överraskad – eftersom de talade serbiska, men utifrån sammanhanget kunde jag förstå vad det handlade om och stämde in i svaret, fast på svenska.

Altare (15/53)

Jag blir lite sugen på att beskära bilden och perspektivkorrigera den något, men låter den vara som den är direkt från kameran. Inte för att det är finare eller mer rätt, det känns bara bättre på något sätt.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s