Kyrklig filofax

Efter att ha testat en mindre kalender ett litet tag har jag flyttat tillbaka till min filofax. Jag har använt den flera år och blivit bortskämd med hur lätt det är att stoppa in lösa papper och ha allt samlat i en och samma pärm. Den blir stor och tjock, men det är värt det.

Däremot finns det inga bra kalenderblad för någon som jobbar i kyrkan. Lördag och söndag är hälften så stora som övriga dagar. Just nu jobbar jag nästan inga lördagar, men en hel del söndagar och det är oftast där man vill ha gott om plats att anteckna. Jag bestämde mig för att göra något åt det och fixa egna blad!

vecka

Det är enkla veckoblad, inga namnsdagar eller sådant lyx. Men mycket plats på söndagarna, dagens tema och texter. För att komplettera gjorde jag månadsöversikter också, där söndagarna står med.

manad

Tidigare har jag gjort månadsöversikter helt för hand, men de här (både veckor och månader) gjordes med libreoffice ”mail merge”-funktioner. Väldigt smidigt, nu har jag hela evangelieboken inmatad, alla tre årgångar. Söndagarna sköttes automatiskt, övriga dagar (typ Kristi Himmelsfärd och Alla helgon) fixade jag till i efterhand. Självklart delar jag med mig – PDF för veckor (bönsöndag-domssöndag) och PDF för månader (maj-december). Med reservation för eventuella fel, förstås…

Har du, som jag, en A5-pärm (filofax eller annat märke) och en skrivare som kan skriva ut som häfte är det bara att göra det, klippa och håla. Någon gång i höst gör jag nog blad till nästa kyrkoår, då kan jag lägga ut nya PDFer om intresse finns!

Uppdatering 4/5: Jag har hittat lite grejer som behöver ändras, men inget akut. På någon söndag hade texterna hamnat dubbelt. Veckonummer borde stå på båda sidorna, inte bara på högra. Som det är nu skyms det av ”idaglinjalen”. Sen borde söndagarnas namn flyttas upp i månadsbladen, så att de kommer direkt efter datumet och inte på en egen rad. Men jag har redan skrivit ut till mig själv, så jag kommer inte att göra nya filer. Ändringarna kommer till nästa år! 🙂

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s