Ung fotograf (31/53) (försenad bild nummer två)

Sonen tycker mycket om att fotografera, han brukar använda vår gamla Pentax DSLR. Han har ofta tydliga idéer om vilka bilder han vill ta och ger gärna instruktioner hur man ska stå eller se ut. Det är verkligen något man gärna uppmuntrar! I helgen tyckte han att vi skulle ta kort på varandra när vi tog kort på varandra och hur kan man säga nej till det?

På den här bilden har jag mörkat ned bakgrunden lite med en vinjettering, tyckte det behövdes. Jag har experimenterat med olika sätt att skapa virtuellt filmkorn på de digitala bilderna. De ser ofta lite ”för bra” ut, det blir liksom lite platt. Men jag har inte riktigt hittat något jag gillar, dessutom känns det en aning fuskigt. Däremot har jag sänkt brusreduceringen i kameran och det ger bilderna lite mer struktur, som inte alls är särskilt oangenäm.

Ung fotograf (31/53)

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s