Hejdå flugfiske (plus bilderna 35 och 36)

Det är lite snurrigt just nu. En tid med förändringar och funderingar. Därför kommer bilderna i oordning, först vecka 36.

Vattenspegel (36/53)

Ett otydligt självporträtt… I somras gjorde jag fyra veckors praktik i Torsåkers församling. I början av den här veckan var jag på antagningskonferens för att bli ”undersökt” av biskopen, präster och diakoner. Om en vecka får jag veta om jag är antagen som prästkandidat eller inte. Blir jag antagen kan jag fortsätta mina studier och bli prästvigd så småningom. Blir jag inte antagen kan jag förstås fortsätta plugga ändå och få en ny chans om fem år. Självklart hoppas jag att jag blir antagen, det känns ganska bra men man vet ju inte förrän man fått besked.

Fritid blir det inte så mycket över efter jobb och plugg. Eftersom jag redan är borta en del (helgjobb, läger, kurser) känns det inte så lockande att åka hemifrån mer än nödvändigt. Att åka hemifrån blir tyvärr ganska nödvändigt om man bor i Uppsala och vill fiska med fluga.

Jag har också märkt hur mycket jag saknar att fota med M4an jag hade. Fujin är bra, det blir jättefina filer, men jag tar inte lika bra bilder och har inte lika roligt. Det är trots sin fina sökare en autofokuskamera och jag märker att jag trivs bäst med optisk sökare och bra (lättanvänd) manuell fokus. Då är en mätsökarkamera det enda alternativet och Leica det enda digitala alternativet. Epsons RD-1 räknar jag inte riktigt, den är lite för gammal.

Det enda problemet med digital Leica är priset. De kostar vansinnigt mycket. Men som jag resonerar är det bättre att vara riktigt nöjd med en hobby än halvnöjd med två. Så nu är min plan att säga hejdå till flugfisket, sälja alla prylar och försöka få ihop till en begagnad digital Leica. Det blir nog bra.

Bild 35 var inte alls tänkt att vara en veckobild, det är en bild från säljes-annonsen. Men det var de enda bilderna jag tog den veckan. Flugorna (drygt 900st) hamnade hos en god vän, det känns bra.

Flugor (35/53)

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s