Be för Paris

När jag läste om det hemska som hänt i Paris ville jag inte tro att det var sant. Jag är tacksam över kyrkans snabba reaktioner, man uppmanar till bön, öppnar för ljuständning och samtal. Det är bra. Men en sak tycker jag har fattats i det jag sett än så länge.

Jesus uppmanar oss att älska våra fiender, be för dem som förföljer (Matt 5:44). Han gör det själv från korset (Luk 23:34), Stefanus gör det när han stenas (Apg 7:60). Som kristna är vi kallade att be också för förövarna i dessa hemska dåd. Be om Guds förbarmande, att Han vänder deras hjärtan till kärlek i stället för hat. Det är bra att vi ber för de drabbade, de som sårats och de som sörjer. Men låt oss inte glömma bort att också be för de som jublar.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s