Låtar

I lördags blev det lite låtar spelat på lokal. En hel del irländskt förstås, men vi slaktade en hel del pop/rock-låtar också. Jag tror att man måste tillåta sig själv att låta lite illa ibland, det kan vara riktigt kul. I rätt sammanhang förstås. Kanske inte skulle funkat som ett framträdande, men i ett pubhörn bland vänner hade vi ganska roligt.

L1000336

I vanliga fall kör jag RAW i kameran. På Fujin körde jag ganska mycket JPEG, så i lördags testade jag det med Leican – till och med svartvit JPEG. Filerna blir förstås mycket mindre, ca 5MB i stället för 18MB, men de blir lite plattare och svårare att redigera.

När man börjar ratta kontrast och sånt märker man hur mycket mer data som finns i en RAW-fil. Att kunna påverka färgbalansen i den svartvita bilden utan att använda fysiska filter på objektivet är också bekvämt. Dessutom är auto-vitbalansen i M9an ganska dålig, så vill man ha färgbilder skulle jag påstå att RAW är ett måste.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s