Övning ger träning

För en gångs skull blev det inte bara låtar när fiolen kom fram i dag. Jag passade på att faktiskt öva lite också. Det är ju inte samma sak som att spela. Lite arpeggion, skalor (tonarter som jag inte brukar spela i) och stråk. Till exempel provade jag spela en hel repris (av Tobin’s Favourite)på ett stråkdrag. En gång upp, en gång ned, sedan nästa repris, en gång upp, en gång ned. Och så vidare. Ganska kul övning faktiskt!

Jag använder ofta låtar, eller fragment av låtar, när jag övar. Det började jag med för länge sedan, när jag tyckte att etyderna jag fick av min fiollärare var tråkiga. Bara att lägga samma stråkmönster (eller fingermönster om det är en sån övning) på en låt i stället.

Snart ska jag åka till kyrkan för Luciagudstjänst. Fiolen följer med, det ska spelas lite. Predika ska jag få göra också, det ser jag fram emot. Predikan har legat färdig och mognat ett par dagar. Nu försöker jag låta bli att ändra för mycket i den.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s