Ny kalender för 2016

Jag har gjort en ny kalender för 2016. I min Midori har jag tidigare haft odaterade häften (också hemgjorda) med månadsuppslag i början och sen veckouppslag. Ett halvår per häfte blir det och man skriver in datum för hand. Är man inte jättekinkig går det fortare än man tror, men det blir ju inte jättesnyggt. Jag har också gått och funderat på en alternativ månadsvy, där datumen inte skrivs in utan ligger i bakgrunden. Så nu har jag pysslat lite…

jan-jun2016a

Något i den här stilen tänkte jag mig. Kanske blir det rörigt, men i kombination med en tydlig veckovy tror jag det kan vara något. Marginalerna ska beskäras efter utskriften, så att häftet passar i Midorin som ju är lite avlång. Veckovyn är lite annan layout än jag använt tidigare, men precis som förut är lördagarna lika stora som vardagar och söndagarna ännu större.

jan-jun2016b.png

Jag har ofta minst lika mycket att anteckna på söndagarna som på vardagarna. Dessutom används det utrymmet för anteckningar som gäller hela veckan. Rubriker och texthänvisningar från evangelieboken finns på söndagarna, men inte på andra kyrkdagar (t ex Trettondedag jul på bilden). En annan nyhet är linjeringen, det har jag inte använt tidigare. Får se vad jag tycker om den. Kanske hade jag kunnat göra en del text mindre, men det finns ganska mycket plats på ett uppslag.

Det är fortfarande något av en beta och kan innehålla fel, men om du vill testa så finns en PDF här. Skriv ut som häfte, sy eller häfta ihop och beskär. Det kanske går att håla till en A5-Filofax också, men marginalerna blir konstigt stora och hålen kanske hamnar tokigt.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s