Kameran ska alltid vara med

På väg hem från Johannelund funderade jag på om kameran skulle få ligga i väskan. Jag hade den framme på vägen dit men tog inte en enda bild. Men man vet ju aldrig, tänkte jag och lät den ligga i fickan så länge. Fickorna på vinterjackan är så stora att kameran går ned utan problem. Vilket också beror på att kamera och objektiv är ett ganska litet paket.

När jag kom fram till isplanen mellan de två skolorna tänkte jag ta en bild ut över isen och snön, inramad av träd. Då kom en jätteflock fåglar och flög runt området i åtminstone ett par minuter. Jag tog många bilder, flera blev rätt bra men den jag tycker bäst om är en av de första, precis när flocken kom.

L1001307

Bilden är rätt mörk, men det var ju på kvällen och då är det rätt mörkt så här års. En kamera med automatik hade säkert överexponerat så att det sett ut som dag, men jag kör så gott som alltid i manuellt läge. Ljusmätare är bra att ha men oftast hamnar jag ganska nära rätt exponering ändå efter alla rullar som gick genom M4an.

Det jag gillar mest med bilden är hur fåglarna liksom flyter ihop med grenarna, ingen tydlig gräns syns. Det är också bild som man inte kan planera. Kameran ska helt enkelt vara framme och redo. Alltid redo.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s