Fredagsjazz

Strax före jul köpte jag en ny telefon. På min gamla, som egentligen inte var så gammal, hade pekskärmen slutat fungera. Med nya telefonen kom ett nytt abonnemang och 12 gratis månader på Deezer, en streamingtjänst för musik. Det är kul, jag lyssnar på mer musik nu än jag gjorde innan och har upptäckt en del nytt. Visst är det inte lika härligt som att lägga en LP på skivspelaren, men det blir väldigt bekvämt.

Det finns förvånansvärt mycket irländskt, all gammal jazz man kan tänka sig, lovsång när man är på humör för det och mello-låtarna som barnen vill höra ibland. I kväll var jag jazzsugen, sugen på jazzfiol. Kanske för att Svend Asmussen fyllde 100 i söndags? Jag letade bland albumen med Stephane Grappelli och hittade Chapeau Blues, som han gjorde tillsammans med Stuff Smith. Fantastiskt! Underbart att höra Grappellis mjuka, lyriska spel möta Stuffs skitiga blues.

Sen blev det bara Stuff ett tag. Härligt. Nu kanske det får bli lite Svend? Jag tror att det var 10 år sedan jag lyssnade på honom live, strax efter att han fyllt 90. Vilken hjälte.

Spelsugen blir man ju också!

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s