Det är roligt och jobbigt att spela mycket

En intensiv men bra termin har i princip nått sitt slut. Jag har jobbat mindre och läst mer. Nu är tentor skrivna och de sista smågrejerna skickas in i veckan som kommer, sen blir det sommar. Med sommarkurser visserligen, men jag ska försöka vara lite ledig också.

Den sista veckan har bjudit på mycket musik. Förra helgen spelade jag postludium i familjegudstjänsten tillsammans med några andra i församlingen. I fredags stod jag för musiken när ett par från dansföreningen skulle lära ut lite dans på en studentmottagning. I lördags gifte sig ett par vänner, jag spelade både under vigseln och festen. Och i dag var familjen på sommarfest hos andra vänner. Fiolen fick stanna hemma men gitarren följde med och det blev en del spelat, mest själv men ett par låtar tillsammans med en fiolspelman.

Roligt som bara den, men lite jobbigt också. När jag spelar mycket blir jag påmind om hur lite jag spelar annars. Och hur mycket spelandet betyder för mig. Jag borde verkligen hitta fler tillfällen att ta fram fiolen, mer regelbundet. Egentligen skulle jag kunna använda den mer på jobbet än jag gör. Vi har flera barn i våra grupper som spelar instrument, man kanske ska sikta på att få ihop en liten orkester…

Men nu är det ju snart sommar och då har jag nog mer tid. Det är åtminstone varmare ute på kvällarna, så man kan gå ut om man vill spela när barnen sover.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s