Ny kalenderlayout (free swedish calendar inserts)

Some international visitors might have found their way here through Travellers Notebook Times. Since this is about my swedish calendar inserts, the post is in swedish. If you want to try them anyway, PDF links are at the bottom.

Det där med kalenderlayout är inte helt enkelt. Vissa veckor anteckar jag massor på dagarna, andra veckor mindre. Häromdagen satte jag mig för att göra nya häften inför 2017, kanske tidigt men en del saker under våren har redan planerats in på jobbet. Bestämde mig för att prova en ny variant av vecka-per-uppslag, som egentligen är en vecka-per-sida men med varannan sida tom. Man får alltså en vecka på vänster sida och en tom sida till höger, ungefär som original-häftet 019 (weekly + grid). Evangeliebokens texter är inlagda på söndagar och andra relevanta dagar.

vecka+tom

Den tomma sidan kan användas för att ”förlänga” dagarna, låta dagen fortsätta till höger, eller så kan den användas för andra anteckningar under veckan. Jag funderade på att göra linjer, rutnät eller prickar (”dot grid”), men valde att lämna den helt tom.

De stora siffrorna jag använt i månadsvyn till de senaste häftena var ganska snygga, men jag valde ändå att göra enklare med småsiffror. Då kunde jag generera den på samma sätt som jag gör veckorna i stället för att göra varje månad manuellt. Plus att jag fick in söndagarnas namn lättare.

manad

Marginalerna är anpassade för att det ska bli lagom stort till en standard Traveler’s notebook när man skriver ut som häfte och beskär. Ska man skriva ut och sätta in i en Filofax (eller liknande) behöver man nog justera marginalerna, vet inte om det går att göra med PDFen men vill du ha originaldokumenten är det bara att höra av sig.

Jag har gjort två häften för 2017, ett för januari-juni och ett för juli-december. Som vanligt har jag inte detaljgranskat och reserverar mig för fel.

Uppdatering: i 2016-häftet har det blivit ganska mycket fel, jag missade att lägga in annandag jul och några söndagar fick helt fel bibeltexter. Jag märkte det efter att jag skrivit ut, så det får vara, men jag tog bort länken. Vill du ändå ha ett så säg bara till.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s