Kalenderblad 2018 (filofax personal) UPPDATERADE

Mitt velande mellan A5-filofax och Midori traveler’s notebook slutade med att jag testade personal-storleken (den ”klassiska” filofaxen) och jag gillar den jättemycket! När jag började meka med egna kalenderblad ville jag förstås skriva ut så optimerat som möjligt, vilket ledde till att jag gjorde ett program för att skriva ut tre personal-blad per A4.

När jag körde A5 var vecka-per-uppslag ganska perfekt, men i personal blir det lite för trångt tycker jag. Dag-per-sida är trevligt men nästan onödigt mycket plats och framför allt så blir det ju mycket papper. Jag gjorde en vecka-på-två-uppslag-variant, där man har måndag till torsdag på ett uppslag och fredag till söndag på nästa. Det känns som en bra kompromiss som jag tror att jag kommer att gilla.

Uppdatering: Jag hittade flera fel i min förra variant, en del mer pinsamma än andra… Nu har jag gjort en ny, som inte genereras via LibreOffice Mail Merge-funktion utan med ett Python-skript i stället. Lite mer flexibelt, mycket mer nördigt. Den nya varianten finns här som PDF.

img_6575

Tanken med tomrummet bredvid söndagen är att man kan använda det till lite vad som helst. Det kanske får uppslaget att kännas obalanserat, jag har precis börjat använda utskriften själv så jag vet inte riktigt än.

För att få lite översikt har jag också gjort en ”foldout” med tre månader per sida, så på två papper får man hela året. Jag Z-viker den så här:

img_6574

Den finns också att ladda hem som PDF.

Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s