Kalenderblad 2018 (filofax personal)

Mitt velande mellan A5-filofax och Midori traveler’s notebook slutade med att jag testade personal-storleken (den ”klassiska” filofaxen) och jag gillar den jättemycket! När jag började meka med egna kalenderblad ville jag förstås skriva ut så optimerat som möjligt, vilket ledde till att jag gjorde ett program för att skriva ut tre personal-blad per A4.

När jag körde A5 var vecka-per-uppslag ganska perfekt, men i personal blir det lite för trångt tycker jag. Dag-per-sida är trevligt men nästan onödigt mycket plats och framför allt så blir det ju mycket papper. Jag gjorde en vecka-på-två-uppslag-variant, där man har måndag till torsdag på ett uppslag och fredag till söndag på nästa. Det känns som en bra kompromiss som jag tror att jag kommer att gilla och vill du testa så finns den (från oktober 2017 till december 2018) att ladda hem här som PDF. Som vanligt kan det finnas fel i den…

img_6575

Jag har några tankar på förändringar, eftersom jag själv har skrivit ut halva 2018 redan kommer de nog att dröja lite. Men linjerna skulle kunna vara lite tunnare och på söndag-sidan blir det kanske snyggare att ha månaden ovanför dagen (i stället för ute i kanten). Tanken med tomrummet bredvid söndagen är att man kan använda det till lite vad som helst. Det kanske får uppslaget att kännas obalanserat, jag har precis börjat använda utskriften själv så jag vet inte riktigt än.

För att få lite översikt har jag också gjort en ”foldout” med tre månader per sida, så på två papper får man hela året. Jag Z-viker den så här:

img_6574

Den finns också att ladda hem som PDF.

Uppdatering: jag har, föga överraskande, upptäckt ett par fel i pdferna. Jag hade missat att lägga in alla helgons dag 2017, och i översikten har 30e juni blivit röd fast den inte ska vara det.

Annonser
Det här inlägget postades i spelafela och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s