Äsch, jag kunde inte låta bli…

Jag köpte mig ett BAM Hightech fiolcase. Jo, mitt gamla Negri känns som ett ”etui”, eller en ”låda”, det här känns mer som ett ”case”. Jag kanske egentligen inte behöver det, men när jag har dragit med mig fiolen några gånger på buss och tåg har jag blivit sugen på något smidigare. Nu känns det kanske lite bortkastat att jag pimpade gamla lådan med tygmärken, så får det vara. Blir det klistermärken på nya? Vi får se…

Smidigt är det onekligen! Mindre, förstås, eftersom det har en helt annan form. Men också mycket lättare. BAM med fiol och diverse prylar i väger mindre än Negri gör tomt! Kanske är det t o m tillräckligt nätt för att fiolen ska kunna följa med på familjens tågluff i sommar… Skyddet är kanske inte riktigt lika bra, åtminstone misstänker jag att Negri isolerar mycket bättre temperaturmässigt. Det finns extrafodral att köpa från BAM, om jag tycker att det behövs under den kallare delen av året kanske jag syr ett eget. Jag gillar ju sånt, att göra själv.

Jag får inte plats med lika mycket prylar här, men allt jag egentligen behöver ryms. Harts, stämgaffel, duk att torka av fiolen med får plats i den lilla påsen, tror att jag också petade ned ett par olika sordiner och en liten stämapparat. Extra strängar kan ligga löst. Metronomen får stanna utanför, jag använder den ändå bara hemma så den kan lika gärna bo i en byrålåda.

Passformen för fiolen är väldigt bra, jag tror nästan den skulle sitta kvar om jag vände upp och ner på alltihop, även om den inte var fastspänd. Men det vågar jag inte testa! Ska se till att komma ihåg det lilla kardborrbandet.

Leveransen kom i måndags, så hittills har jag inte testat det ute. I helgen får det komma ut när fiolen ska med på 50-års-fest. Jag hoppas också på session nästa onsdag. Egentligen hoppas jag ju på session varje onsdag. Sedan beror det på hur mycket annat som händer, hemma eller på jobbet, om jag kan ta mig dit. Jag tror att jag ska försöka vara nöjd om jag kan ta mig dit ungefär en gång i månaden.

Visst finns det andra (billigare!) alternativ om man vill ha ett smidigt och lätt sätt att transportera fiolen. Mitt första intryck av BAM Hightech är ändå att det verkar värt pengarna. Det rymmer allt jag behöver, är väldigt lätt och känns samtidigt gediget. Sedan gör det inget att det ser så tufft ut!

Detta inlägg publicerades i prylar. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar